OVER ONS

Ons verhaal

Thursdays, opgericht door Martha Dijkstra en Wendy ten Cate in 2019.

Er is een mooie vriendschap tussen ons ontstaan tijdens onze studie aan TMO Fashion Business School. We kwamen er al snel achter dat we niet alleen een passie voor mode delen maar ook onze Friese roots. Elke donderdagavond aten we samen en fantaseerden we over onze toekomst. Een grote droom kwam tot stand: een fashionlabel met een eigen verhaal. 

Na onze studententijd bleven we de donderdagavonden samen spenderen en ook de gezamenlijke droom bleef zich ontwikkelen. Na een jaar werken en sparen besloten we van onze droom werkelijkheid te maken. Begin 2019 lanceerden we de eerste Thursdays collectie.

Nu, een jaar verder, heeft ons merk een eigen verhaal ontwikkeld. Met trots presenteren wij jullie ons volledig duurzame en transparante herfst/winter 20-21 collectie. De collectie is gemaakt van duurzame materialen als biologisch katoen en gerecycled polyester. Daarnaast heeft elk kledingstuk een volledig transparant prijskaartje. Dit betekent dat wij zowel de retailer als de consument inzage geven in de precieze opbouw van de prijzen.             

 

In oktober 2019 zijn we naar China gereisd om een fabriek te selecteren die voldoet aan al onze eisen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Denk hierbij aan een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en hygiëne. We hebben kennis gemaakt met al het personeel dat betrokken zal zijn bij het produceren van onze collectie. Naast goede werkomstandigheden willen we hen ook de kans geven dromen te verwezenlijken.  

Ieder seizoen zullen we een van de productiemedewerkers helpen door één euro per verkocht item aan hem of haar af te staan.

Wij hopen met ons verhaal aan de ene kant een steentje bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de fashion-industrie en aan de andere kant mensen te inspireren nooit te stoppen met dromen.

Thursdays, Dream big!