DUURZAAMHEID

2021_Thursdays_First_Drop-8_edited.png

Onze Missie

Samen verbeteren we de fashionindustrie

Thursdays wil de consument graag bewust maken van alles wat er in de fashion-industrie gebeurt. Alleen als de consument bewust is van het feit dat niet duurzame materialen ontzettend vervuilend zijn, dat goedkope productie vaak ten koste gaat van de leefbare lonen en dat er bizar veel overbodige verpakkingsmaterialen gebruikt worden, zal het tij ooit keren.

 

Onze missie is om samen met onze klanten een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de modebranche. Wij proberen op alle fronten te kiezen voor de duurzaamste optie en nemen onze volgers via instagram mee gedurende deze reis. We delen hier welke keuzes we maken en waarom. Het zijn soms hele kleine dingetjes die het verschil maken. Op het moment dat je niet werkzaam bent in de textielwereld is het logisch dat je bij deze kleine dingetjes normaalgesproken niet stil staat. Daarom hebben wij de schone taak op ons genomen om jullie iets bekender te maken met alles wat er gebeurt van grondstof tot eindproduct en hoe wij proberen om de juiste keuzes te maken zodat we jullie kunnen voorzien van eerlijke en duurzame kledingstukken.

aad794e6-7a0e-4e71-a830-31c4cdb99142.jpg

De Fabriek

Samen maken we grote dromen waar

Uiteraard maakt de fabriek een belangrijk onderdeel uit van de keten. Wij hebben goed leefbare lonen en goede werkomstandigheden voor de fabrieksmedewerkers bovenaan het lijstje staan en daarom zijn we in oktober 2019 naar China afgereisd. We hebben hier een aantal fabrieken bezocht en uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunnen maken. Momenteel werken we samen met twee kleinere, overzichtelijke fabrieken die voldoen aan al onze eisen m.b.t. duurzaam produceren.

 

We hebben gekozen voor China omdat dit een van de weinige landen is waar je in kleine oplages kunt produceren. Daarnaast kunnen ze daar brei- en weefgoed onder hetzelfde dak produceren waardoor we het overzicht goed kunnen bewaren. Omdat we met twee kleine fabrieken samenwerken hebben we goed zicht op alles wat er binnen de fabriek gebeurt en hoe er aan onze collectie gewerkt wordt. We hebben de mensen ontmoet en krijgen dagelijks updates en foto’s doorgestuurd. Daarnaast hebben we wekelijks Skype meetings met het personeel waar we inmiddels ook een persoonlijke band mee opgebouwd hebben. 

 

We beseffen ons heel goed dat we in een enorme luxepositie zitten dat we de mogelijkheid hebben om onze dromen waar te maken. Dit is ook waarom we anderen altijd willen stimuleren om te blijven dromen, ook onze fabrieksmedewerkers. Wij zetten daarom elk seizoen een medewerker in het zonnetje die aan het eind van het seizoen een euro van ieder verkocht item krijgt. Op deze manier hopen we bij te kunnen dragen aan het waarmaken van zijn/haar droom.

De Collectie

Duurzame materialen van hoge kwaliteit staan centraal

Naast de de mensen met wie we samenwerken zijn uiteraard de materialen heel belangrijk. Wij maken alleen gebruik van stoffen met certificaten. Zo weten we zeker dat we gebruik maken van biologische of gerecyclede materialen. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame leftover stoffen. Dit zijn biologische of gerecyclede stoffen die geproduceerd zijn door merken maar niet (volledig) gebruikt zijn. Op deze manier hoeven er helemaal geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.